Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

ADC Heritage

ADC Heritage is hèt archeologisch adviesbureau voor vraagstukken waar de omgang met archeologisch erfgoed een rol in speelt.

Het ontwikkelen en uitvoeren van eigen archeologiebeleid met bijbehorende instrumenten, het inbedden van archeologie in ruimtelijke plannen en ontwikkelingen en het bedenken en uitvoeren van projecten gericht op publieksparticipatie en educatie. Drie expertisegebieden waarbij wij u van dienst kunnen zijn.

Onze drijfveer is het verleden niet alleen te laten zien, we willen het ook laten beleven. En dat op een innovatieve en creatieve manier. In onze ogen krijgt erfgoed pas betekenis als het een verhaal te vertellen heeft. Een verhaal over mensen, hoe ze leefden, wat ze meemaakten. Een verhaal waardoor mensen worden geraakt, waarover ze zich kunnen verbazen en verwonderen.

ADC Heritage geeft erfgoed inhoud

Wij geloven dat alleen op die manier een duurzame toekomst voor de sporen uit het verleden mogelijk is.

Archeologie is een van de disciplines die onder het verzamelbegrip cultuurhistorie valt. De andere disciplines zijn historische geografie en bouwhistorie. Indien gewenst maken wij ook graag een uitstapje naar deze andere cultuurhistorische disciplines.