Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Edwin Blom

Edwin, Blom
Romeinse tijd
Telefoon 06-2000 3032

Als teamleider kom ik niet meer elke dag in het veld en op de vraag of ik dat niet heel erg jammer vind is het antwoord steeds gemakkelijker te geven…
Natuurlijk is het een gemis om niet meer dagelijks ‘met de laarzen in de prut te dansen’ en niet meer aan de basis te staan van de meest unieke vondsten. En natuurlijk gaat er niets boven dat gevoel om ‘samen weer en wind te overwinnen’ om vervolgens de avond rozig op de bank af te sluiten. Maar het aanvoeren van een team jonge, enthousiaste mensen die nog dagelijks blij worden van het werk dat ze doen is zeker net zo mooi en enerverend. Met gemiddeld twaalf personen voeren we jaarlijks minstens tien projecten uit en schrijven we net zo veel rapporten. En met een gemiddelde jaarlijkse omzet van ruim €2.000.000 bestaat het team uit een club productieve mensen.
Synthetiserend onderzoek doen we zoveel mogelijk gezamenlijk, waarbij we naar hartenlust van elkaars specifieke kennis of specialisaties gebruik kunnen maken. Dit resulteerde de afgelopen drie jaar in vier monografieën en een tiental rapporten waar we trots op mogen zijn. De Limes, grafveldonderzoek,  nederzettingen in de kuststreek of de Brabantse zandgronden en spectaculaire opgravingen in het oostelijke Rivierengebied…, ze passeren allen de revue.
    
En als teamleider mag je aan ALLE projecten meewerken!

Specialisatie: Romeinse tijd