Nieuws & Opinie

29-05-2018. Proefsleuven leggen geheime geschiedenis Heerlen bloot: 2000 jaar industrie en ambacht
Meer lezen ›

07-05-2018. Archeologisch onderzoek naar Romeins Heerlen
Meer lezen ›

20-04-2018. Tentoonstelling unieke archeologische vondsten van Romeins grafveld in Bemmel
Meer lezen ›

Lourens van der Feijst

Lourens, Van der Feijst
Romeinse tijd
Telefoon 06-1095 9207

In 2000 heb ik besloten mijn werkzaamheden als interieurontwerper/ product designer te staken en een droom te gaan najagen: archeologie.

Vanaf 2003 kon ik al tijdens mijn deeltijd studie aan de VU terecht als veldmedewerker bij het ADC. En hier viel ik met mijn neus in de Romeinse boter. Door opgravingen te Harnaschpolder, Poeldijk, Naaldwijk, Woerden, Zwammerdam, Leiden-Roomburg, Veere, Nieuwegein en Noordwijk ben ik vertrouwd geraakt met de archeologie van de Romeinse tijd in West-Nederland. Ook in het oostelijke Rivierengebied heb ik inmiddels veel stappen staan; te Heteren, Arnhem, Valburg, Wijchen en Ewijk.

Het is me gelukt tussendoor af te studeren in 2007. Sinds 2010 ben ik projectleider, wat ik combineer met het uitwerken en publiceren van opgravingen en Romeinse metaalvondsten. 

Ik schrijf met enige regelmaat wat op www.romeinsekust.nl, geef lezingen over Romeinse archeologie, werk in de avonduren samen met anderen aan een nieuwe typologie voor fibulae en aan de publicatie van onuitgewerkt onderzoek.

Specialisatie: Het rivieren- en kustgebied, metaaldetectie, metaalvondsten, Gis en Veldautomatisering.