Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Eric Jacobs

Eric, Jacobs
Management
Telefoon 06-1326 8142

Begin jaren 90 ben ik afgestudeerd aan het Instituut voor Prae- en Protohistorie (IPP), Universiteit van Amsterdam met een onderzoek naar de stand van zaken in de Nederlandse stadskernarcheologie. In dezelfde periode heb ik ook een studie Culturele Antropologie, Universiteit van Amsterdam, afstudeerrichting ‘materiële cultuur’  en een postdoctorale opleiding (MPhil.) archeologie aan de Universiteit van Cambridge (Engeland) afgerond.
Na enkele jaren gewerkt te hebben voor de gemeentelijk archeologische diensten in Den Haag en Haarlem in 1997 ben ik begonnen met het bedrijf ‘Jacobs & Burnier, archeologisch projectbureau’. Dit opgravingsbedrijf richtte zich met name op het archeologisch onderzoek in stads- en dorpskernen en het verlenen van personele ondersteuning aan gemeentelijke archeologische diensten. Via het bedrijf heb ik als senior-archeoloog leiding gegeven aan diverse grootschalige stadskernonderzoeken in met name het westen van het land, onder andere te Rotterdam en Haarlem. 
Sinds de overname van Jacobs & Burnier, archeologisch projectbureau in 2010 door ADC ArcheoProjecten ben ik werkzaam als senior-archeoloog en leider van het Team Middeleeuwen. 
In de periode van 1999 tot 2005 heb ik als lid van de Voorbereidingscommisie en diens opvolger het ‘College voor de Archeologische Kwaliteit’ (CvAK) verder een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming en het onderhouden van de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA). 

Specialisme: Late Middeleeuwen en Nieuwe tijd, stadskernarcheologie