Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Jeroen Loopik

Jeroen, Loopik
Middeleeuwen en stadskernonderzoek
Telefoon 06-4613 1808

Ik heb Prehistorie gestudeerd aan de universiteit van Leiden en ben afgestudeerd op het inheems-Romeins grafritueel.
Tijdens de universitaire veldwerkstages heb ik bij diverse gemeentes gewerkt (Breda, Den Haag, Vlaardingen), waarbij ik in Vlaardingen geconfronteerd werd met een voor mij onbekend fenomeen; Late Middeleeuwen/Stadskern. Mijn interesse heeft zich sindsdien vooral beperkt tot de laatste 800 jaar van onze vaderlandse geschiedenis, met zelfs een eenjarige uitstap naar de Universiteit van Amsterdam als gevolg.

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij het ADC. In de eerste twee jaar heb ik voornamelijk op grote projecten gewerkt. Van een Bronstijdnederzetting in Heteren en 17e eeuwse graven langszij een kerk in Goes tot de opgraving van een motte in Eijsden. Na een korte uitstap bij het BOOR in Rotterdam volgde een jaar in het SRT, het snelle rapportage team van het ADC. Hier heb ik ervaring op kunnen doen in het zelfstandig draaien van kleine projecten. Kortstondige ontmoetingen door heel Nederland, waarbij ik de nodige kennis op heb kunnen doen van een diversiteit aan verschillende bodems en vindplaatsen.

Momenteel ben ik projectleider in het team Middeleeuwen en specialiseer ik mij verder in het stadskernonderzoek. Ik heb een aantal mooie binnenstadprojecten gedraaid in onder andere Alkmaar, Venlo en Arnhem, met prachtige resultaten. 

Specialisme: stadskernonderzoek