Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Linda Verniers

Linda, Verniers
Romeinse tijd
Telefoon 06-1095 9380

Vanaf 2006 ben ik werkzaam voor ADC ArcheoProjecten, waar ik momenteel de functie van KNA-archeoloog en projectleider heb. Met veel plezier sta ik in het veld, om daarna de resultaten te verwerken in een mooi rapport.

Ik heb mijn studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gevolgd, waar mijn interesse voor de Romeinse periode is gewekt. Voor mijn eindscriptie heb ik echter onderzoek gedaan naar glazenLa Tène-armbandenuit de Late IJzertijd. Vanuit de interesse voor de Romeinse periode en de glazen armbanden heb ik deze onderwerpen gecombineerd en ben ik mij gaan verdiepen in het Romeinse glaswerk.

Sinds enige tijd houd ik mij eveneens bezig met handgevormd aardewerk uit de Romeinse periode in Oost-Nederland. Er bestaat geen overkoepende studie naar dit type aardewerk in deze regio, waardoor het een leuke uitdaging is met de wel beschikbare gegevens tot een goed resultaat  te komen.

Specialistatie: glazen La Tène-armbanden uit de Late IJzertijd; Romeins glas; handgevormd aardewerk uit de Romeinse tijd in Oost-Nederland.

Bekijk hier een selectie van mijn publicaties.