Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

ADC ArcheoProjecten is het grootste archeologische kwaliteitsbedrijf van Nederland, professioneel in het uitvoeren van opgravingen, prospectie en het geven van advies. Behalve in Nederland zijn wij, zowel zelfstandig als met partners, actief in België en Duitsland.

ADC ArcheoProjecten is voor Zuid-Nederland en de regio Vlaams Brabant/ Antwerpen/Belgisch Limburg op zoek naar gedreven kandidaten voor de fulltime functie van


Archeoloog/Prospector m/v


Praktisch professional met proactieve instelling

In deze functie draag jij zorg voor het uitvoeren van bureauonderzoeken en vooronderzoeken zonder / met ingreep in de bodem. Je analyseert en verwerkt onderzoeksgegevens met als resultaat landschapsreconstructies, verwachtingsmodellen en kaarten en een totaaladvies voor vervolgonderzoek/waardering terrein. Verder bewaak je de planning en projectvoortgang alsook dat je overleg voert met belanghebbenden over de technische, wetenschappelijke en bedrijfsmatige aspecten van de projecten. Je ziet toe op een effectieve en efficiënte projectrealisatie. Aanstelling is in eerste instantie voor een periode van zeven maanden met bij goed functioneren uitzicht op verlenging.

Wij zijn op zoek naar kandidaten met:
•  Afgeronde universitaire opleiding Archeologie of Aardwetenschappen op Ma-niveau (of licentiaat / doctoraal)
•  Aantoonbare ervaring met het opstellen van bureauonderzoeken en archeologienota’s (vooronderzoek zonder / met ingreep in de bodem)
•  Aantoonbare ruime ervaring (3 jaar of meer) met het uitvoeren van prospectief onderzoek en de verslaglegging daarvan in met name Zuid-Nederland en Vlaams Brabant/Antwerpen/Belgisch Limburg
•  Kennis van KNA-protocollen
•  Ervaring met en kennis van het Vlaams Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 (is een pré)


Wat biedt ADC ArcheoProjecten?

•  Open, platte organisatie
•  Informele cultuur, prettige werksfeer
•  Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden


Heb jij interesse?

Stuur dan via de e-mail een motivatiebrief met CV naar: l.vanotterloo@archeologie.nl t.a.v. Lieke van Otterloo.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eric Jacobs, Hoofd Uitvoering 033-2998181.