Nieuws & Opinie

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

26-09-2018. Publieksopgraving Katwijk Zanderij is begonnen
Meer lezen ›

ADC ArcheoProjecten is op zoek naar gedreven kandidaten voor de functie van

Marktanalist (32 uur)

Als Marktanalist bij ADC ArcheoProjecten signaleer je trends en kansen in de markt waarmee jouw collega’s van de afdelingen Verkoop en Communicatie aan de slag kunnen.  Je gaat in gesprek met vaste en potentiële klanten die op zoek zijn naar een professionele adviespartner op het gebied van archeologie en cultureel erfgoed. Door jouw kennis van de markt en de verschillende doelgroepen ben je een adviserende gesprekspartner; je denkt mee en biedt oplossingen op maat. Op basis van jouw enthousiaste en overtuigende verhaal weet je klanten aan te zetten om een gesprek aan te gaan met één van onze archeologisch specialisten. Je bent pas tevreden als een prospect of klant een optimale en persoonlijke ervaring met ADC ArcheoProjecten heeft gehad en dat leidt tot een opdracht.

Wat ga je doen?
Je maakt analyses van de markt. Je rapporteert aan het Hoofd Verkoop & Maritiem. Samen zorgen jullie voor commerciële groei en het uitbouwen van ons dienstenaanbod. Je voert concurrentie-analyses uit en denkt mee bij het opstellen van de commerciële plannen en marketingcampagnes voor verschillende doelgroepen. Je zet in overleg met de back office een nieuw CRM-systeem op. 

Verder:

 • Voer je commerciële en telefonische campagnes uit
 • Enthousiasmeer je klanten voor het inplannen van een archeologisch adviesgesprek
 • Ben je mede verantwoordelijk voor het halen van onze commerciële targets

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris tussen de € 2.450 en € 3.350 bruto per maand op basis van full time, afhankelijk van ervaring
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, WIA Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering, compensatie-urenregeling, enthousiaste personeelsvereniging en gezamenlijke lunch
 • Volop ruimte voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling
 • Een bedrijf met een informele sfeer waar iedereen elkaar kent
 • Een zelfstandige baan met veel ruimte voor eigen initiatief

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur HES, HBO-Techniek, Milieukunde of Ruimtelijke Ordening
 • Een aantal jaren commerciële (buitendienst)ervaring, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening
 • Inhoudelijke kennis over archeologie of cultureel erfgoed is fijn, maar niet noodzakelijk
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
 • Je hebt ervaring met het verwerken van administratieve afhandelingen in een klantsysteem
 • Je bent handig met sociale media voor research en contacten
 • Je pakt makkelijk de telefoon om onderzoek te doen, contacten te leggen of een commercieel initiatief op te volgen
 • Je bent ambitieus; voor jezelf en voor het ADC
 • Amersfoort is voor jou goed bereisbaar

Verder passen deze competenties bij jou:

Commercieel gedreven -  actief luisteren - zorgen voor een goede en gezonde balans tussen het klant- en bedrijfsbelang - empathisch vermogen - resultaatgericht en ondernemend - proactief - accuraat – hulpvaardig.

Wie zijn wij?

ADC ArcheoProjecten is een van de grootste archeologische bedrijven in de branche. Wij doen  archeologisch vooronderzoek, verzorgen opgravingen en geven advies. Wij voeren jaarlijks honderden projecten uit, waaronder projecten in Vlaanderen en (inter)nationale maritieme projecten. ADC heeft alle benodigde vergunningen voor zowel landopgravingen als maritiem onderzoek en wij werken conform de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie. Wij werken voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, overheid en particulieren. We helpen onze opdrachtgevers snel en vakkundig en hebben daarvoor alle expertise in huis. Onze innovatieve technieken zorgen voor een efficiënte uitvoering. Bij en voor ADC ArcheoProjecten werken ruim 100  specialisten op het snijvlak van wetenschap en commercie. Werken bij ADC is daardoor interessant, spannend en nooit alledaags.

Solliciteren

Staat jouw naam boven deze vacature en word jij onze nieuwe collega? Stuur dan voor 13 december 2018 een motivatiebrief met CV naar: l.vanotterloo@archeologie.nl,  t.a.v. Lieke van Otterloo. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met David Bouman; afdeling Verkoop, 033-2998185. Binnen twee weken na ontvangst van jouw sollicitatie ontvang je bericht.