Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Team Maritiem

Het Team Maritiem richt zich op archeologische projecten in de Nederlandse wateren. Bij baggerwerkzaamheden, grote projecten zoals Ruimte voor de Rivieren en de aanleg van  Maasvlakte 2 heeft ADC Maritiem archeologische onderzoeken verzorgd.

Dé Specialist in Nederland

Voor bureaustudies, geofysisch onderzoek, duikonderzoek, scheepsarcheologisch onderzoek en advisering over archeologie en waterbodems is ADC Maritiem dé specialist in Nederland. We beschikken als enige archeologische bedrijf over onderwaterarcheologen die volgens de ARBO duikwetgeving zijn opgeleid. ADC Maritiem werkt conform de KNA Waterbodems 3.1.

Het SAL: Scheeps Archeologisch Laboratorium

Fragmenten van schepen kunnen uitermate informatief zijn. Ze geven een extra dimensie aan een archeologisch onderzoek. Het ADC voert al vele jaren scheepsarcheologisch onderzoek uit en heeft een brede expertise opgebouwd.
In veel gevallen leidt een scheepsvondst tot een acute situatie waarbij een deskundig oordeel nodig is om een vervolgstrategie te bepalen. Het SAL staat voor u klaar om u te assisteren in projecten in Nederland en Vlaanderen.

Advies

We kunnen snel ter plaatse zijn voor het beoordelen van een vondst in het veld. Het advies bestaat uit een voorlopige determinatie en informatie over de vervolgstappen. Maar ook geven we aan hoe de vondst het beste bewaard en geconserveerd kan worden. 

Gespecialiseerd  team

Het SAL heeft kennis en faciliteiten in huis om scheepsresten te documenteren, te onderzoeken en te conserveren. Een team van specialisten weet het maximale aan informatie uit de vondsten te halen. We voeren opdrachten uit voor gemeentelijke archeologische diensten, opgravingsbedrijven en onderzoeksinstellingen.
In het SAL wordt de ‘wereld achter de vondst’ ontsloten: deel mee in ons enthousiasme voor de scheepsarcheologie!
Onze experts, Wouter Waldus, Kirsten van Campenhout en Joep Verweij staan u graag te woord.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u mailen naar scheeps@archeologie.nl 
of bellen met 033-2998181

 

 

 

 

Opgraving Tweede Maasvlakte 

 

 

Flyer ADC Maritieme archeologie

 

Flyer ADC het Scheeps Archeologisch Laboratorium