Onderzoek A2 bij Maastricht


A2 tunnelbouw levert archeologen veel informatie over verleden Maastricht

In het informatiecentrum A2 Maastricht in de Geusselt  kan men niet alleen een stuk toekomst van de stad zien. Tijdens de voorbereidingen van het graven de tunnel  gingen archeologen en geologen gretig aan de gang om naar het verleden van de stad te spitten. Tot groot genoegen van de onderzoekers leverde dat een keur aan vondsten op.

23-04-2012. Lees meer over het onderzoek aan de A2 in Maastricht Aktueel van 13 april 2012 en bekijk het filmpje over de opgraving van 17 april 2012. Beluister tevens het interview met opgravingsleider Peter Hazen (ADC ArcheoProjecten) op Radio 1 Limburg van 19 april 2012.

OP 12 april 2012 werden de vondsten tijdens de opgravingen officieel voor publiek tentoongesteld. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder van Grootheest en 14 kinderen van de basisschool De Letterdoes uit de wijk Wyckerpoort en kunsteducatie ’t Brede Spoor.  Dat leverde een spontane ochtend archeologie voor  beginners op. Bekijk hier het  filmpje over de opening.

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: