De Limesreis is begonnen!

De Limesreis is begonnen!

Met het strand  van Katwijk aan Zee als decor, is op 21 mei 2012 de Limesreis van start gegaan. In negen dagen reist het gezelschap te voet, per boot en met een nagebouwde Romeinse wagen naar het Romeinenfestival in Nijmegen op het Kops Plateau. De halteplaatsen waar ze de komende dagen stoppen zijn; Leiden, Woerden, Utrecht, Maurik, Arnhem en Elst.

De openingsceremonie van de Limesreis speelde zich af op het strand. Burgemeester Jos Wienen van Katwijk gaf maandag, verkleed in toga, het startschot voor de Limesreis. De openingsceremonie vond plaats op dezelfde plek waar keizer Caligula (37 - 41 n. Chr.) ooit de oorlog verklaarde aan Neptunes, de God van de zee. Hij beval zijn soldaten in de zee te schieten. Als oorlogsbuit liet hij zijn soldaten schelpen verzamelen.
Net als 2000 jaar geleden is gister deze ‘’schat’’ weer verzameld. Dit keer door een groep leerlingen, verkleed als Romeinse soldaat. De kinderen vonden het prachtig, en hebben erg hun best gedaan om de schatkist te vullen! De schatkist gaat mee op reis naar het Romeinenfestival op het Kops Plateau.

Aansluitend werd op de Zanderij workshops gegeven over Romeinen en archeologie. In totaal hebben 152 leerlingen met heel veel plezier kennis gemaakt met de prachtige geschiedenis van hun woonplaats.

Al met al was het een prachtige dag met veel vermaak en spektakel. Op 31 mei 2012 komt het reisgezelschap aan in Nijmegen. Dan kan het Romeinenfestival beginnen!

(Bekijk hier de openingsceremonie)

Opening Limesreis 21 mei 2012

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: