Samenwerking ADC en TGV

ADC en TGV werken samen aan archeologische publieksprojecten

13-3-2013 - ADC ArcheoProjecten, ADC Heritage en TGV teksten en presentatie gaan samenwerken op het gebied van archeologische publieksprojecten. ADC, een van de grootste opgravingsbedrijven van Nederland, heeft vele projecten onder handen in Nederland en België, die niet alleen wetenschappelijk van belang zijn, maar ook aansprekend zijn voor een breder publiek.

Het `teruggeven’ van de opbrengst van het archeologisch onderzoek aan de maatschappij in de vorm van tentoonstellingen, reconstructies, boeken, films en webapplicaties is al sinds de oprichting van ADC Heritage een belangrijke doelstelling van ADC en zijn medewerkers. TGV teksten en presentatie in Leiden, een van de eerste archeologische bedrijven, heeft juist op dit gebied een ruime ervaring. TGV levert al meer dan 20 jaar toegankelijke producten op het gebied van archeologische en (cultuur)historische informatie en educatie.

De bedrijven zullen de komende tijd gezamenlijk vorm geven aan archeologische publieksprojecten, waarbij ADC de inhoud, advies en de plaatselijke contacten levert en TGV in nauw overleg met hun gravende collega’s en de opdrachtgever op maat gemaakte presentaties ontwikkelt. De samenwerking heeft als gemeenschappelijk doel: het opgegraven verleden tonen en vertellen aan iedereen.

In de loop van 2013 hopen ADC en TGV de eerste vruchten van hun samenwerkingsverband te plukken.

Voor nadere informatie:
Renée Magendans, ADC Heritage, r.magendans@archeologie.nl
Evert van Ginkel, TGV Teksten en Presentatie, info@tgvpresentaties.com 

Tentoongesteld aardewerk © ADC

Foto © ADC

 

 

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: