Rijkswaterstaat haalt scheepswrak IJsselkogge boven water

Rijkswaterstaat haalt scheepswrak IJsselkogge boven water

22-03-2013:Het scheepswrak van een kogge uit de 15e eeuw, dat vorig jaar is gevonden bij Kampen, wordt uit de IJssel gehaald. De archeologische vondst kwam aan het licht tijdens voorbereidende werkzaamheden van het programma Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Na zorgvuldig overleg met de provincie Overijssel, de gemeente Kampen en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft Rijkswaterstaat besloten om de 15e eeuwse kogge boven water te halen. Dit is beter voor de waterveiligheid en de scheepvaart.

Lees hier het volledige persbericht.

 

 En lees ook de berichten uit De Stentor van 23 en 25 maart 2013:

 De Stentor 23+25 maart 2013

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: