NIEUWS Jaarbericht RoelBrandt Stichting gepubliceerd

Vandaag is het jaarbericht 2012/2013 van ADC RoelBrandt Stichting gepubliceerd, met daarin een selectie van de projecten die de stichting mede mogelijk maakte. Onder de activiteiten verschillende promotieonderzoeken, de uitwerking van ouder archeologisch onderzoek, archeologische publieksevenementen, studieopdrachten en een bijdrage aan de organisatie van het Weekend van de Archeologie in Nijmegen.

De stichting stelt zich tot doel de wetenschappelijke kennisvermeerdering als gevolg van commerciële archeologische activiteiten te vertalen naar het academische werkveld en het draagvlak voor archeologisch onderzoek te vergroten. Daarmee sluit de stichting aan bij de idealen van een van de grondleggers van de commerciële archeologie in Nederland, drs. R.W. Brandt, die tevens de eerste directeur was van het ADC.
Vanuit de stichting worden projecten uitgevoerd zonder winstoogmerk. De stichting is gelieerd aan het ADC, maar haar onderzoeksopdracht is breder. Zo kan nauw samengewerkt worden met universiteiten of andere bedrijven.

Lees hier het jaarbericht 2012-2013 van de RoelBrandt Stichting.

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: