NIEUWS: Huur- en exploitatieovereenkomst Huis van Hilde getekend

Gedeputeerde Elvira Sweet van de Provincie Noord-Holland en Jan Hendriks, directeur ADC ArcheoProjecten, hebben op 10 juli de definitieve huur- en exploitatieovereenkomst getekend voor Huis van Hilde in Castricum.

ADC ArcheoProjecten gaat in opdracht van de provincie invulling geven aan de publieksfunctie van Huis van Hilde, het nieuwe archeologisch depot en archeologiecentrum van de provincie. Dit houdt in dat ADC het publiek ontvangt, het museumcafé en de museumwinkel exploiteert en wisseltentoonstellingen en andere (educatieve) activiteiten organiseert. De provincie Noord-Holland blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van de wettelijke taken omtrent beheer van de collectie.

Gedeputeerde Elvira Sweet: “De bouw van Huis van Hilde gaat zeer voorspoedig. In het najaar wordt de tentoonstellingsruimte ingericht en verhuizen we de volledige archeologische collectie van Wormer naar Castricum. Niet lang daarna gaat Huis van Hilde open voor publiek. Het is belangrijk dat de bezoekers van Huis van Hilde zich welkom voelen, kunnen genieten van de prachtige tentoonstelling, de ligging en faciliteiten van het gebouw. Voor ADC ligt er dus een belangrijke opdracht om heel veel doelgroepen te bereiken en te ontvangen. ADC ArcheoProjecten is een professionele organisatie met veel ervaring op het gebied van archeologie en publieksactiviteiten. Als je daarbij hun enthousiasme voor Huis van Hilde optelt, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ons archeologiecentrum bij hun in goede handen is.”

Jan Hendriks, directeur ADC ArcheoProjecten: “Wij zien Huis van Hilde als een thuis voor iedereen die geïnspireerd wil raken door de archeologie en de geschiedenis van Noord-Holland. Bezoekers kunnen er een warm welkom verwachten; jong en oud die komen voor tentoonstellingen en activiteiten, schoolkinderen en hun leraren, toeristen op zoek naar een pleisterplaats, organisatoren van bijeenkomsten en de professionals in de archeologie. We zullen ervoor zorgen dat alle bezoekers het naar hun zin hebben in dit prachtige gebouw en dat Huis van Hilde een publiekstrekker wordt voor de provincie Noord-Holland. ADC ArcheoProjecten is een cultureel ondernemer die al meer dan 16 jaar wetenschappelijk archeologisch werk combineert met publieksevenementen en commerciële activiteiten.”

Huis van Hilde, ondertekening

Terug naar overzicht


Reacties (1)

 1. Cees Schoutsen:
  Geplaatst op woensdag 16 juli om 23:00

  Wat een prachtig gebouw en wat een leuk initiatief.
  Ik geef zelf bushcraft les in de duinen voor het PWN, misschien is het leuk om
  eens van gedachten te wisselen ivm re-enactment o.i.d.
  gr
  Cees


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: