NIEUWS: Gezichtsreconstructie Alkmaarse vrouw onthuld

Vandaag is de reconstructie van ‘De Alkmaarse vrouw’ in het Stedelijk Museum Alkmaar onthuld. Haar skelet werd gevonden in een massagraf uit 1573, tijdens archeologisch onderzoek op de Paardenmarkt in Alkmaar. Maja d’ Hollosy reconstrueerde met behulp van forensische technieken haar gezicht. De Alkmaarse vrouw is tot 20 juli in Alkmaar te zien en krijgt daarna een plaats in het Huis van Hilde, het nieuwe archeologiecentrum van de Provincie Noord-Holland dat door ADC ArcheoProjecten wordt geëxploiteerd. Huis van Hilde opent in januari 2015 haar deuren.

http://stedelijkmuseumalkmaar.nl/ontdek/de-alkmaarse-vrouw

Lees hier ook nog andere berichten over de Alkmaarse vrouw:
Telegraaf
NOS
RTV Noord Holland
Historiek
Dichtbij
Noordhollands DagbladTerug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: