NIEUWS: Huis van Hilde open voor publiek

Elvira Sweet, gedeputeerde cultuur van de provincie Noord-Holland, opent vandaag Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland. Het nieuwe duurzame gebouw huisvest het archeologisch depot van de provincie en 2000 m2 publieksruimte met onder meer een vaste tentoonstelling over de archeologie van Noord-Holland.
Omdat de archeologische collectie van de provincie nooit eerder tentoongesteld is, vertellen de vondsten een volstrekt nieuw en bijna onbekend verhaal over het ontstaan van het delta- en kustlandschap van wat nu de noordelijke Randstad is en de deltametropool van Amsterdam. Zo ontstaat een nieuw beeld van de identiteit van dit deel van ons land. Levensechtemensfiguren, waaronder Hilde uit Castricum en Cees de Steentijdman, staan centraal in de tentoonstelling. Meer dan 1000 vondsten uit de Prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Nieuwe Tijd zijn voor het eerst te zien.
De exploitatie van de publieksruimten met vaste en tijdelijke tentoonstellingen, ArcheoLab en educatieve programma’s voor (school)kinderen, museumcafé, winkel en zaalverhuur is belegd bij het Nationaal Museumfonds dat dit samen met ADC ArcheoProjecten uitvoert. Het depotgedeelte van Huis van Hilde valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie.

Lees ook nog:
Persbericht Provincie Noord-Holland
Persbericht MMEK Designbureau
Factsheet over Huis van Hilde
Achtergrondinformatie over het ontwerp van Huis van Hilde

Huis van Hilde in Castricum

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: