NIEUWS: Erfgoedbeheer succesvol in subsidieronde voor beheer en behoud archeologie

Ruim € 120.000 toegewezen aan onderhoud of herstel van archeologische rijksmonumenten

De jaarlijkse subsidies voor de instandhouding van gebouwde, groene of archeologische rijksmonumenten (Brim) zijn weer toegekend. Voor de archeologische aanvragen is jaarlijks een afgeschermd budget beschikbaar van € 800.000. Ruim € 120.000 is toegewezen aan onderhoud of herstel van archeologische rijksmonumenten zoals hunebedden, motteheuvels, terpen en grafheuvels. Dit jaar is dus slechts 15% van dit afgeschermde budget benut. Het is uitzonderlijk te constateren dat in deze tijd van bezuinigingen nog te weinig eigenaren gebruik weten te maken van deze regeling.

logo Erfgoedbeheer
Aanvragen worden gedaan voor een periode van zes jaar. Opgevoerd kunnen worden: de kosten voor noodzakelijk periodiek onderhoud, eenmalige herstelwerkzaamheden en periodieke monitor of inspectie van de monumenten. Er wordt maximaal 50% subsidie verleend door het Rijk.

Ook dit jaar zijn alle aanvragen die door Erfgoedbeheer zijn verzorgd gehonoreerd. Van de zeven aanvragen voor archeologische rijksmonumenten heeft Erfgoedbeheer vier aanvragen geheel verzorgd, en aan een vijfde – eveneens gehonoreerde – aanvraag meegewerkt.

Klik hier als je meer wilt weten over Erfgoedbeheer of de subsidies van Brim.
Wallen Waterburcht Eelde

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: