NIEUWS: Bouw conserveringsstation IJsselkogge bereikt hoogste punt

IJsselkogge in januari 2016 naar Lelystad voor onderzoek en conservering door Stichting Batavialand

De burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, en de burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, hebben vandaag het hoogste punt van het nieuwe conserveringsstation voor de IJsselkogge in Lelystad gemarkeerd met de Nederlandse vlag. In januari zal de middeleeuwse IJsselkogge, die door de combinatie Isalacogghe wordt onderzocht en geborgen, samen met een aak en een punter naar dit bijzondere conserveringsstation worden getransporteerd. Daar zullen de scheepswrakken gedurende vier jaar geconserveerd worden door Stichting Batavialand. Bijzonder is dat het publiek mee kan kijken gedurende het proces van de conservering.

Lees meer in bijgevoegd persbericht.

Bouw conserveringsstation bereikt hoogste punt

Conserveringsstation in aanbouw

Conserveringsstation in aanbouw

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: