Lichting van de IJsselkogge live te volgen!

Volg live hoe de IJsselkogge wordt gelicht via RTV Oost

Al dagen wordt er achter de schermen keihard gewerkt om de lichting van de IJsselkogge goed te laten verlopen. Het schip hangt inmiddels recht in het frame onder water in de hijsbanden, en met de bok zal het frame morgen met schip en al boven water worden gehesen.

Morgen 10 februari 2016 om 11.30 uur wordt begonnen met hijsen. Naar verwachting zal het schip in een kwartier goed zichtbaar zijn. Daarna moet mogelijk gestopt worden om de conditie goed in de gaten te houden.

Er zal nationale en internationale pers aanwezig zijn om de lichting op de voet te volgen.

Hoe kunt u de lichting volgen?
De lichting zal live te zien zijn via beelden van de evenementenregistratie van RTV Oost: http://www.rtvoost.nl/media/eventstream.aspx. Vier camera’s registreren de lichting, inclusief een camera op een drone, zodat alles ook van bovenaf goed te zien is.

Ook langs de kade van de IJssel zal naar verwachting de toeloop van publiek groot zijn; houdt u er echter rekening mee dat de afstand tot het schip groot is en het zicht vanaf de wal waarschijnlijk beperkt is. Het beste zicht op de lichting is vanaf de Veerweg in Kampen. De Koggewerf is vanaf 12 uur open voor publiek; er zijn tal van activiteiten rond middeleeuwse thema’s op de werf.

Een Vandaag spreekt vanavond (9 februari) met ADC onderwaterarcheoloog Wouter Waldus over de lichting van de IJsselkogge: NPO 1, 18.15 uur. Woensdagochtend is Waldus al vroeg te zien bij o.a. Koffietijd (live om 10.05 u), en naar verwachting bij RTL Nieuws, het NOS journaal, Hart van Nederland en Wakker Nederland.

Lichting van de IJsselkogge bij kampen

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: