Graven gevonden van de ‘gewone’ Romein in Heerlen Trilandis

Archeologen van ADC ArcheoProjecten, die onderzoek doen op het bedrijventerrein Trilandis bij Heerlen, zijn vorige week gestuit op negen crematiegraven van de ‘lagere klasse’ Romeinen; de gewone man dus. De graven stammen uit de 2e en 3e eeuw na Chr. Het zijn vrij rijke graven met, naast de urn met de as van de overledene, veel grafgiften, zoals kruikjes en karaffen, borden en glaswerk. Bijzonder is een graf dat gemaakt is van dakpannen. De andere graven toonden sporen van een bijzetting in een houten kistje.
Het kleine grafveld behoort tot de tweede fase van een Romeinse nederzetting die in 2009 al is opgegraven door RAAP. De vondst maakt het beeld van de lokale, inheems-Romeinse samenleving in dit gebied en in deze periode nu compleet.

Lees ook meer opwww.1limburg.nlvan 2 maart 2016, en bekijk het filmpje van het Thermenmuseum.

Heerlen Trilandis Romeinse graven © ADC


Heerlen Trilandis Romeinse graven © ADC


Heerlen Trilandis Romeinse graven © ADC


Heerlen Trilandis Romeinse graven © ADC

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: