Dag van de Bouw in Kampen groot succes

Op de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni hebben archeologen van ADC ArcheoProjecten in de buurt van Kampen kinderen uitleg gegeven over het vak van archeoloog en over de vondsten binnen het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. De dag was druk bezocht door zo'n 2500 mensen.

De bezoekers konden van alles doen en uitproberen op die dag op locatie ‘Vindplaats 9’. Kinderen konden in een grote bult zand met een metaaldetector op zoek naar 'schatten uit de IJssel'. Ook was te zien hoe het zeven van grond in z’n werk gaat en hoe je vondsten kunt determineren. Er was een leeshoek met archeologieboeken en leuke kleurplaten.

Vanaf het projectkantoor van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, aan het Engelenbergplantsoen in Kampen reden pendelbussen langs verschillende haltes. Zo kon je onderweg ook een kijkje nemen bij de bouw van de schanscaissons, de nieuwe aanvaarbescherming voor de Stadsbrug in Kampen. De archeologische ‘Vindplaats 9’ was een van de haltes waar men op en rond het bouwterrein van Ruimte voor de Rivier kon gaan kijken. Het bouwterrein is normaal gesproken natuurlijk verboden terrein voor bezoekers.

Lees meer over deze dag op de site van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Hier staan ook tal van prachtige foto's.

 Bron: Ruimte voor de Rivier IJsseldelta 4-6-2016

 

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: