Archeologie uit je achtertuin vanaf 14 juni 2016

In het Rijksmuseum van Oudheden is vanaf 14 juni 2016 de presentatie ‘Archeologie uit je achtertuin’ te zien, een project dat tot stand kwam met medewerking van ADC ArcheoProjecten. In een tien meter lange ladenkast, een uitbreiding van de afdeling ‘Archeologie van Nederland’, prijken de meest uiteenlopende archeologische vondsten; één per gemeente en nu 120 in totaal. De rijkdom van de Nederlandse archeologie komt je tegemoet bij het openen van de laatjes: van Romeinse zegels en munten tot een snuifdoos uit de moderne tijd. De komende jaren zal de kast verder gevuld worden, tot er van elk van de 390 Nederlandse gemeentes, inclusief de Antilliaanse eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius, een vondst te vinden is. De vondsten staan vanaf 14 juni ook per gemeente online op de kaart: www.archeologieuitjeachtertuin.nl. Maar ze zijn alvast te bekijken op de website van het RMO.

Lees hier meer over dit project in het RMO in het persbericht.


Archeologie uit je achteruin in Rijksmuseum van Oudheden

www.archeologieuitjeachtertuin.nl  Bronzen kop van Silenus uit Maas  
Bekijk hieronder een filmpje over het project van Omroep Brabant:

opening Archeologie in je achtertuin

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: