Groot Romeins festival op 16 oktober bij Huis van Hilde in Castricum

Huis van Hilde, dat geëxploiteerd wordt door het NMF, waarin ook het ADC participeert, viert de komende week feest! Het feest begint op 16 oktober a.s. met de viering van Hildes verjaardag. Haar skelet werd 20 jaar geleden ontdekt in Castricum, en tien jaar geleden werd de reconstructie van haar gezicht onthuld. Dat was meteen de aanleiding voor de plannen voor dit Noord-Hollandse archeologiecentrum. Huis van Hilde is nu een jaar en 9 maanden open voor publiek. Alle reden voor een feestje dus! 

Elk jaar in oktober zal dit feestje gevierd worden. Dit jaar met een groot Romeins festival in Huis van Hilde en op het Westerplein in Castricum. Er is een historisch kampement met Romeinse soldaten, een schoonheidssalon, een tempel en een photobooth om je 'historisch' te laten fotograferen. Er zijn demonstraties van oude ambachten, een verteltheater en een Romeinse gevechts-clinic voor kinderen. 

In het kader van de Nationale Archeologiedagen die dit weekend gehouden  worden, zal er tevens in Huis van Hilde een ArcheoHotspot zijn waar het publiek een kijkje kan nemen achter de schermen van het archeologenwerk. Ontdek de wondere wereld van de archeologie en probeer het zelf! 

In de herfstvakantie gaat het feest gewoon door met workshops, rondleidingen, speurtochten en ArcheoGames. Lees er meer over op de website van Huis van Hilde. De viering wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de Gemeente Castricum, met hulp van Stichting OerIJ en Stichting werkgroep Oud-Castricum.

Hildes verjaardag © ADC

Romeins leger re-enactment


Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: