Tentoonstelling Romeinse kust in Huis van Hilde

De reizende tentoonstelling 'Romeinse kust', over het leven van Friezen, Romeinen en andere bewoners aan de kust in de Romeinse tijd, komt naar Huis van Hilde. Deze tentoonstelling heeft de afgelopen zomer in het Rijksmuseum van Oudheden gestaan en zal vanaf 15 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017 te zien zijn in Huis van Hilde in Castricum. 

Wapens, huisraad, kostbaarheden en handelswaar van Romeinen, Frisii en andere inheemse stammen geven een indruk van hoe het was om 2000 jaar geleden aan de kust te wonen. De fraaie archeologische vondsten, waaronder het befaamde Romeinse ruitermasker van brons, zijn afkomstig uit het Rijksmuseum van Oudheden, provinciale depots en musea in de kustregio. Prachtige maquettes en ‘artist impressions’ van forten, schepen en havens brengen het leven bij het water in beeld.

Bij de tentoonstelling gaat een rijk geïllustreerd boekje (€ 9,95), een lezingenprogramma en een Romeins menu in het museumcafé. Kinderen kunnen in de interactieve zandbak hun eigen kustgebied creëren. De tentoonstelling was eerder te zien in het Rijksmuseum van Oudheden, en kwam tot stand met bijdragen van o.a. het Mondriaan Fonds, de BankGiroLoterij en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. 

Het Noord-Hollandse archeologiecentrum Huis van Hilde wordt geëxploiteerd door het Nationaal Museum Fonds (NMF) waarin ook het ADC participeert.

Lees meer in het bijgevoegde persbericht of ga naar de website van Huis van Hilde.

Tentoonstelling Romeinse kust

Het-Romeinse-castellum-met-haven-te-Velsen---Illustratie--®-Gra.Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: