9 en 14 juni open middagen bij opgraving Odijk!

Kom kijken bij de opgraving in Odijk en doe het zelf!

Archeologen hebben tijdens de opgravingen bij Het Burgje in Odijk verschillende graven ontdekt. In één graf is een opmerkelijke vondst gedaan: een skelet met een mes rond de buikstreek. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een grafgift of een zeer oude moord. De vondsten die tot nu toe zijn gedaan, worden tijdens twee open middagen op 9 juni en 14 juni gepresenteerd.

Sinds 15 mei doen archeologen van ADC ArcheoProjecten in opdracht van de gemeente Bunnik grootschalige archeologische opgravingen bij de nieuwbouwlocatie van de buurtschappen ‘Het Burgje’ en ‘De Heuveltjes’ in Odijk. Daarbij worden resten van een grafveld uit de Romeinse tijd en van de middeleeuwse hofstede ‘Vinkenburg’ opgegraven.

Op vrijdagmiddag 9 juni en woensdagmiddag 14 juni is de opgravingslocatie open voor bezoek. Er wordt op beide dagen van 14.00 – 18.00 uur uitleg gegeven over het onderzoek. Kinderen kunnen zelf scherven en munten opgraven met troffel en detector. Rondom boerderij Het Burgje zijn ook verschillende activiteiten: er is een middeleeuwse verhalenverteller, iemand die middeleeuws haren vlecht en er is een pottenbakker.

Projectontwikkelaar Explorius geeft op beide middagen informatie over de invulling van de Buurtschappen ‘Het Burgje’ en ‘De Heuveltjes’. Medewerkers van het in Het Burgje gevestigde Reinaerde, verzorgen de catering, geven rondleidingen en vertellen over hun werk.

Het programma is als volgt (u kunt ook de flyer downloaden):

Programma open middagen Odijk juni 2017

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: