Archeologisch onderzoek naar Romeins Heerlen

De gemeente Heerlen doet op 14, 15 en 16 mei nieuw archeologisch onderzoek. De graafwerkzaamheden vinden plaats op het Raadhuisplein.

Door het graven van proefsleuven kunnen archeologen bepalen of er Romeinse resten onder het Raadhuisplein te vinden zijn. Op 9 mei wordt het plein afgezet met hekwerken en de bestrating gedeeltelijk verwijderd. Gedurende de drie dagen kunnen geïnteresseerden de werkzaamheden ter plekke volgen. Daarnaast is er op donderdag 17 mei van 18-20 uur en op zaterdag 19 mei van 10-14 uur een Open Dag op het Raadshuisplein. Tevens houdt de gemeente iedereen op de hoogte van de eventuele vondsten via de sociale media.

Lees meer op de website van de gemeente Heerlen!

Peutingerkaart

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: