Nieuws & Opinie

17-12-2018. Westfriese boeren verzorgden in de Bronstijd samen weloverwogen de inrichting van het landschap
Meer lezen ›

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

Maritiem

De Nederlandse wateren verbergen een omvangrijk en belangrijk erfgoed. En voor velen is het een zeer aansprekend deel van ons erfgoed.

Voor de landrotten onder de archeologische wetenschappers: Maritieme archeologie omvat archeologie onder water, én alle maritieme fenomenen boven water.

Als enig archeologisch bedrijf in Nederland hebben wij twee onderwaterarcheologen in dienst die conform de ARBO duikwet gecertificeerd zijn. ADC beschikt over een volledige opgravingsvergunning voor onderwaterarcheologie. Wij werken conform de nieuwe Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie (KNA) voor waterbodems. 

Onze gespecialiseerde maritieme afdeling "ADC Maritiem"  is betrokken bij grote projecten zoals Ruimte voor de Rivier, Maasvlakte II en de voorbereiding van de baggerwerkzaamheden in de Zuid-Hollandse vaartrajecten. 

In de zachte waterbodems liggen niet alleen scheepswrakken, maar ook restanten van bruggen, havens en scheepswerven. Door infrastructurele aanpassingen en saneringsverplichtingen verwachten we in de komende jaren vele ingrepen in de waterbodems. 

Koggeschip Kampen, foto ADC