Archeologie uit uw achtertuin!

Deze prachtige tentoonstelling van archeologische schatten uit de vele gemeenten die Nederland rijk is, staat vanaf 13 juni 2016 in het Rijksmuseum van Oudheden; u kunt hier als gemeente aan mee doen

Een tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden

Wat heeft u gevonden? En hoe oud is het? Het zijn vragen die archeologen vaak horen. Wie is er nou niet benieuwd naar de schatten die uit de Nederlandse bodem komen? En vooral als het je eigen dorp of stad betreft! De tentoonstelling ‘Archeologie in uw achtertuin!’ toont al die vondsten. Gemeenten kunnen partner worden in dit project en zo hun inwoners kennis laten maken met de archeologie uit eigen buurt. De tentoonstelling  wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en ADC ArcheoProjecten.  

Zelf zoeken naar archeologische vondsten

Wat is nou leuker dan wat in je eigen stad of dorp gevonden is, zelf op te zoeken in het museum op dit gebied: het Rijksmuseum van Oudheden? Je zoekt je eigen gemeente op in een gigantische ladekast die de archeologische schatten herbergt. Elke lade laat zien welke bodemschatten in jouw buurt gevonden zijn. De tentoonstelling maakt deel uit van de afdeling Archeologie van Nederland, waar je door 300.000 jaar geschiedenis kunt wandelen.

Benieuwd? Partner worden?

Bel (033 299 8181), mail (info@archeologie.nl) of open de brochure en lees er alles over! 

Flyer ADC-RMO Archeologie uit uw achtertuin

Archeologie uit uw achtertuin in het RMO

Meedoen?

Neem even contact met ons op
of stuur het antwoordformulier 
ingevuld naar ons op.