Jaarlijks rondt ADC ArcheoProjecten honderden projecten succesvol af. Een aantal projecten lichten we hier uit:

Project Kogge - FS236159.JPG

Project: Lichting IJsselkogge
Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

In samenwerking met Baars-CIPRO en HEBO Maritiem voerde ADC ArcheoProjecten werkzaamheden uit rondom de berging van de middeleeuwse IJsselkogge die in de bodem van de rivier lag bij Kampen. Inmiddels is begonnen met de conservering van het schip.

Publiek & Pers - 4190807 dalfsen CPrins1.JPG

Project: De Schat van Dalfsen
Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen

De grond in Dalfsen is rijk aan archeologie. Dit werd duidelijk tijdens twee opgravingen, in opdracht van Gemeente Dalfsen, toen er bijzondere vondsten uit de steentijd en de Merovingische periode werden gevonden. Het enthousiasme van de gemeente en omwoners was zo groot dat er werd besloten om het publiek mee te laten helpen bij meerdere opgravingen.

MPS en Maritiem - DSC_0089.png

Project: Marine Prehistory Sampler Houtribdijk
Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

High-tech archeologie op de bodem van het Markermeer: In opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkelde ADC ArcheoProjecten in samenwerking met Baars-CIPRO de Marine Prehistory Sampler (MPS). Met de MPS wordt op een diepte van 10 meter in de waterbodem onderzoek verricht naar prehistorische bewoningsresten. 

Katwijk Rijnlandroute.jpg

Project: Rijnlandroute
Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland

In verband met de verbreding van de N206 verzorgde ADC ArcheoProjecten opgravingen langs de Ir. G. Tjalmaweg in Katwijk. Er werd een deels intacte Romeinse weg van 125 meter gevonden, evenals een Romeinse nederzetting met huisplattegronden, een grachtensysteem en een grafveld.