Jong geleerd is oud gedaan: leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool De Wijde Wereld in Amersfoort maakt kennis met archeologie.

Op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de kinderen meenemen in hun beroepswerelden. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals archeologie.

20201113_134159.jpg

In november dit jaar hebben Henk van der Velde & Wouter Roessingh van ADC ArcheoProjecten en Roeleerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool De Wijde Wereld in Amersfoort kennis laten met archeologie. In vier lessen vertelden zij enthousiast over hun vak en daar bleef het niet bij. De leerlingen mochten ook zelf een opgraving doen, scherven determineren, vondsten tekenen en nog veel meer. ADC ArcheoProjecten verzorgt deze lessen in opdracht voor IMC basis. We helpen de leerlingen hiermee na te denken over hun toekomst, wat ze willen worden en waar hun ambities liggen. De lesreeks werd afgesloten met een door de leerlingen zelf georganiseerde tentoonstelling over archeologie en hun vondsten.

20201120_130715 (3).jpg
Relatiebeheer